Goede seizoensstart CGN Drachten

Gister was de CGN seizoensstart van het jaar welke plaats vond in Drachten, waar we aanwezig waren met 2 groepen. s'Middags mochten de Cadets aantreden en s'avonds waren de Regional A's aan de beurt. De Cadets trapten dus af met hun show 'De weg naar Fame' met de welbekende muziek van Fame. Ze mochten onbedoeld hun show 2 keer doen aangezien tijdens de 1e keer de muziek halverwege uitviel. Tijdens het uitvallen van de muziek gingen de cadets stug door met hun bewegingen onder luid applaus van het publiek, wat erg leuk was om te zien. Gelukkig werd door CGN besloten om de show opnieuw te starten, zodat er ook eerlijk beoordeeld kan worden. De 2e keer gingen wederom alle remmen los en werd er een puike show neergezet ondanks dat het licht ook nog uitviel aan het eind van de show, hoeveel pech kun je hebben... :-).
s'Avonds mocht de Regional A hun show 'Oceans' laten zien aan publiek en jury. Hier vielen gelukkig geen muziek of lichten uit en kon er in 1 run een goede show neergezet worden. De show van de Regional A werd gewaardeerd met 67.75 punten wat uiteindelijk een nette 4e plaats opleverder.  De volledige uitslagen van de Impact groepen waren als volgend :

Uitslagen Regional A Class Contest Drachten 13/01/2018
1e 72.77 Passie RA
2e 72.37 Dynamix
3e 68.47 Concordia Sexbierum RA
4e 67.75 Impact RA
5e 67.44 Sky Winterguard
6e 66.06 Nova
7e 65.34 North Frisian Winterguard

Uitslagen Cadet Class Contest Drachten 13/01/2018
1e 80.73 CMH Menaldum Cadets (prom.)
2e 74.83 Advendo Kids 
3e 71.46 2Extreme Cadets
4e 69.97 Impact Cadets (3.6pnt penalty)
5e 69.86 Jong Dynamix
6e 69.21 Jong Euphonia
7e 64.96 Sky Cadets
8e 63.75 Nova Cadets
9e 62.07 Colorguard Groep Kunstzin
10e 61.70 Sternse Kids Colorguard

Winterguards in Nederland schreef :

  • Impact Cadet, een van mijn favorietjes in de cadet class. En dan valt de muziek stil. Altijd zo'n teleurstelling voor zo'n groep. Applaus voor deze groep is zeker op zijn plek vandaag. In de herhaling doen jullie het nog beter. En dan gaat het licht ook nog uit. De weg naar fame gaat niet over rozen.
  • Impact RA op de vloer. Wat een machtige mooie grote groep. Mogelijkheden zijn ongekend. Jullie hoeven je geen zorgen te maken, aandacht en trainen dat is wat er nodig is.

Colorguard Nederland schreef :

  • Sneek is ook dit seizoen weer goed vertegenwoordigt in de competitie. Nu op de vloer Impact Cadet Class. De weg naar ... Fame gaat over auditie doen. Daarbij dromen de leden een voor een van een mooie rol in een prachtige show. Zoals ieder jaar kijk ik weer uit naar jullie show. En dan moet je opnieuw beginnen, zo sneu dit. Maakt niet uit of je in de cadet op Open loopt. Dit wil je niet. Goed herpakt en gelukkig gaat het de 2e keer wel goed. Wel makkelijk voor jullie staffteam, geen namen maar nummers :) 4e|69.97
  • We gaan eropuit. Op naar de Oceans van Impact Regional A uit Sneek. De oceaan is altijd grillig. Eb, vloed al getijden wisselen elkaar in soms rap tempo af. De leden van Impact nemen ons mee op de woeste golven van de Oceaan. De leden van de grote groep uit Sneek zien er prachtig uit.Sterke perfomance. Hier en daar komen de zenuwen boven. Het geheel ziet er geweldig uit. Fijn om naar te kijken.